Jak pečovat o kudrnaté vlasy

    1. lŠetrně si myjte vlasy - kudrnaté vlasy jsou náchylné k suchosti, proto je důležité používat šetrné šampony a kondicionéry bez sulfátů a parabenů. Doporučuje se mytí vlažnou vodou a jemným masážním pohybem, abyste vlasy nezatěžovali.

    2. Vlasy hydratujte - kudrnaté vlasy potřebují pravidelnou hydrataci, aby zůstaly vláčné a lesklé. Používejte hydratační masky a oleje, které dodají vlasům potřebnou vlhkost a ochranu.

    3. Používejte ochranné produkty - před použitím fénování nebo žehlení vlasů je důležité použít ochranný termální sprej, který chrání vlasy před teplem a minimalizuje jejich poškození.

    4. Vyhněte se častému fénování a žehlení - kudrnaté vlasy jsou náchylné k poškození teplem, proto je ideální nechat je přirozeně schnout a neexponovat je častým fénováním nebo žehlením.

    5. Stříhejte pravidelně konečky - pravidelné stříhání konečků pomáhá udržovat vlasy zdravé a odstraňuje roztřepené konce.

    6. Vybírejte vhodné účesy - pro kudrnaté vlasy jsou vhodné účesy, které podporují přirozený tvar vlasů, jako jsou afro nebo twist out. Vyhněte se účesům, které vlasy poškozují.

    7. Chraňte  vlasy před slunečním zářením - sluneční paprsky mohou také poškodit kudrnaté vlasy, proto je důležité používat ochranné spreje nebo nosit klobouk nebo šátek při pobytu na slunci.

    8. Doporučené přípravky pro kudrnaté a vlnité vlasy : 
  1. https://www.jk-kosmetika.cz/trinity-curl-maska-200m
  2. www.jk-kosmetika.cz/care-essentiales-curl-shampoo-300ml
  3. https://www.jk-kosmetika.cz/global-keratin-krem-na-definovani-vln-curlsdefineher-130-ml